четверг, 29 октября 2015 г.


ВИКОРИСТАННЯ МНЕМОТЕХНІКИ
ЯК ТЕХНОЛОГІЇ ЗАСВОЄННЯ ІНФОРМАЦІЇ
В СТАРШОМУ ДОШКІЛЬНОМУ ВІЦІ
28.10.2015р. в ДНЗ № 29 «Джерельце» відбулося чергове засідання  ПНМК груп старшого дошкільного віку (керівник Перліцану Л.В.) за темою «Використання мнемотехніки як технології засвоєння інформації в старшому дошкільному віці».
Робота комісії  сприяла  знайомству  педагогів  з новітньою освітньою технологією – мнемотехнікою, спрямованою на оптимізацію навчання дітей старшого дошкільного віку.




Керівник ПНМК,  Перліцану Л.В. у вступній доповіді познайомила  присутніх з історією виникнення мнемотехніки. Під час інтерактивної презентації запропонувала елементи мнемотехніки для використання в навчально – виховному процесі для дітей старшого дошкільного віку.
Досвідом роботи щодо використання  сучасних технологій  ефективного засвоєння інформації в умовах дошкільної освіти поділилася вихователь ДНЗ №34 «Вуглик" Харченко Т.О.




Всі педагоги були активними учасниками «Педагогічного тренажеру» і познайомилися з особливостями використання мнемотехніки під час вивчення віршів з дошкільниками.









В практичній частині вихователі переглянули заняття  з розвитку мовлення «Подорож до осіннього лісу»  з використанням прийомів мнемотехніки (вихователь ДНЗ №29 «Джерельце», Мацигін І.З.) та відеоролик з досвіду роботи  «Як педагоги ДНЗ №29 до країни Мнемотехніки подорожували».

В заключній частині  педагоги висловлювали свої думки з даного питання та робили висновки для подальшої роботи. Керівник ПНМК, Перліцану Л.В. надала  методичні рекомендації щодо впровадження мнемотехніки в роботу з дітьми старшого дошкільного віку.





















Комментариев нет:

Отправить комментарий